Telenet waarschijnlijk naar Amerikanen

Het Nederlands-Amerikaanse kabelbedrijf UPC grijpt vrijwel zeker naast de Vlaamse multimedia- en telefoononderneming Telenet. De Vlaamse omroep VRT meldde vanmorgen op basis van `goede bronnen' dat Telenet voor 55 procent in handen zou komen van het Amerikaanse telecombedrijf Callahan, dat al meer investeringen deed in de Europese kabelsector. Een onderhandelingscommissie van Telenet legt vandaag haar keuze voor aan de belangrijkste aandeelhouders van Telenet, de zogenoemde `intercommunales' van gemeentelijke overheden die de kabelnetwerken bezitten. UPC had met het Britse NTL een gemeenschappelijk bod gedaan op Telenet. Telenet is aantrekkelijk door de dichte bekabeling van Vlaanderen met een glasvezelnetwerk, dat snelle breedbandtoepassingen voor internet mogelijk maakt.