Selectie Radio

Opium. Gesprekken met schrijver Adriaan van Dis over zijn boek Op Oorlogspad door Japan en met Frank Okker die promoveerde op een biografie over de Nederlandse journalist Willem Walraven die in 1943 in een Jappenkamp stierf. Verder aanwezig de directeur van het Holland Festival Ivo van Hove. Radio 1, 20.04-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van directeur Alice van Diepen van het Zaans Museum in Koog aan de Zaan een reportage over `morgensterren', mensen die in de vroege ochtend de vuilnisbakken en het grofvuil op straat langs gaan. Verder vindt bioloog Arjen Kikkert de muntvlinder en is er een radioportret van tien jaar geleden over radiomaker Vincent van Engelen. Radio 5, 22.02-24.00u.

Spiegels. RTL-correspondent Max Westerman in New York bezoekt de studio's van nieuwszender NBC en vertelt over zijn dubbele gevoelens voor Amerika. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.