Davids uit de roulatie

Edgar Davids keert op zijn vroegst pas komende zondag terug in het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Polen. De vice-aanvoerder onderging zaterdag een poliklinische ingreep aan de grote teen van zijn linkervoet. Davids werd gehinderd door een ingegroeide nagel, die tevens ontstoken was. De 27-jarige middenvelder reist vandaag wel mee met de Nederlandse selectie naar Zwitserland voor een trainingsstage van een week.

Na overleg met de medische staf besloot Davids zich zaterdag te laten behandelen, omdat hij met links nauwelijks nog een bal kon trappen. Volgens bondscoach Rijkaard was de blessure geen gevolg van een slechte verzorging. ,,Zeker op een droog veld krijgen voetballers snel last van hun tenen'', vertelde hij. ,,Edgar had een zwarte nagel, die al los was gegaan. De nieuwe nagel groeide in zijn teen en dat is een gemene blessure. Het was zo pijnlijk dat we hebben besloten Davids meteen te laten behandelen om zijn deelname aan het EK niet in gevaar te brengen.''

Rijkaard hoopt dat Davids bijtijds zal zijn hersteld voor het oefenduel met Polen in Lausanne. De bondscoach is met de gehele selectie van 25 internationals naar Zwitserland gereisd. Pas op 1 juni maakt hij de drie afvallers bekend.