B.g.g.

Een plakkertje op onze voordeur meldt: b.g.g. bellen aan garagedeur. Onze voordeurbel is namelijk niet te horen in de tuin. Toen ik eens aan de nieuwe postbode vroeg waarom hij altijd aan de garagedeur belde, bromde hij ontstemd: ,,Hier staat dat ik daar moet bellen.'' Wat hem betreft kon er net zo goed s.v.p. staan.

Op de etiketten van de pakketten die wij regelmatig bezorgd krijgen, staat onder ons eigen adres (nr 12) gedrukt: b.g.g. nummer 10. Onze buren zijn vaker thuis dan wij. Het valt ons op dat de buren tegenwoordig praktisch altijd onze pakketten krijgen, of wij thuis zijn of niet. Onlangs waren zij afwezig en belde de bode aan bij mij, een fors pak in zijn armen. Hij maakte geen aanstalten het mij te overhandigen, maar keek mij wantrouwig aan: ,,Ik weet eigenlijk niet of dit wel voor u is. Kijk, hier staat nr 12, begane grond nummer 10.''

Ik heb het misverstand tactisch opgehelderd.

    • Ineke Holierhoek