Wall Street loopt vast vooruit op drie dagen rust

De Amerikaanse beurzen kwamen gisteren nauwelijks in beweging. Beleggers hadden uitzicht op drie beursloze dagen en het rentespook in het achterhoofd.

Analisten spraken van een slappe handelsdag. Wall Street slaagde er net niet in uit de rode cijfers te blijven.

Het Dow-Jones koersgemiddelde van belangrijkste aandelen kwam nauwelijks van zijn plaats. De graadmeter van voornamelijk industriefondsen kwam uit op een verlies van 24,68 punten (-0,24 procent) op een totaal van 10.299,24. De Nasdaq, waar technologiefondsen de overhand hebben, zakte vlak voor sluiting in de min. De index ging met 0,20 punten naar 3205,15, een minimale daling van 0,01 procent.

Analisten meenden dat de angst voor een renteverhoging iets is verminderd. Zij baseerden zich op cijfers over de dalende orders van duurzame goederen in de Amerikaanse industrie, die vrijdag bekend werden. De deskundigen leiden hieruit af dat de economische groei in de VS zal afnemen, waardoor meerdere renteverhogingen misschien uitblijven. Toch bleven beleggers vrijdag koudwatervrees houden. Dat de effectenbeurs maandag dicht is vanwege Memorial Day deed de stemming ook geen goed. In de Dow-Jonesindex slaagde Microsoft er gisteren niet in zijn verleis van een dag eerder weg te poetsen. Het aandeel sloot vrijwel gelijk. Grootste stijger was wederom Coca Cola, dat op een winst van 3,56 procent sloot.