Selectie Radio

Gesprek Nina Brink. Herhaling van het gesprek van zaterdag waarin Mickey Huibregtsen een uur lang praat met de voormalige topvrouw van World Online, Nina Brink. Aan de orde komen de aandelen-verkoop aan Baystar, haar eerdere bedrijven en de beursgang zelf. Business Nieuws Radio, 10.00-11.00u.

OVT. Na de column van de zanger Armand aandacht voor de historie van het rekenonderwijs met historicus-didacticus Ed de Moor. Verder de deze week gepromoveerde Frank Okker over zijn biografie over het tumultueuze leven van journalist Willem Walraven (1887-1943). In het tweede uur het derde deel in de serie van de inmiddels overleden verzetsman en communist Evert Hoedemaker. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat met schrijfster Natasha Gerson, gezondheidskundige Fred Woudenberg en politieman Dick van den Dop over ongeruste burgers die denken dat hun gezondheid bedreigd wordt door milieuvervuiling. Verder grensconflicten in Namibië en schrijver Theo van Os over zonde en begeerte. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. De Amsterdamse wethouder Jaap van der Aa praat over het onderwijs in zijn stad, de multiculturele samenleving en over de koers van de PvdA. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Onder anderen een gesprek met kinderboekenschrijfster en mythe-deskundige Imme Dros. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Actrice Jacqueline Blom praat over haar rol in het stuk Reünie waarin echtgenotes van voetballers terugkijken op de verloren WK-finale tegen Duitsland in 1974. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. O.m. de nieuwe bundel van de Vlaamse dichter Herman Leenders en het romandebuut En de zee spleet in tweeën van de Koerdisch-Nederlandse schrijver Ibrahim Selman. Verder een gesprek over de 75-jarige bariton en Schubert-vertolker Dietrich Fischer-Dieskau die gezien wordt als de meest invloedrijke zanger van de 20ste eeuw. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.