Selectie Radio

De week van de jaren zestig. Afsluiting van de week van de jaren zestig met de top zestig van de beste platen. Radio 2, 14.02-18.00u.

Tema. Onder meer aandacht voor de status van het huwelijk anno 2000 en sociaal-demograaf Jan Latten over het ongehuwd samenwonen. Radio 5, 14.02-15.00u.

Spektakel. Radioportret van de Portugese schrijver Fernando Pessoa met o.a. vertaler August Willemsen en een bezoek aan de Portugese uitgeverij die de wereldrechten op Pessoas oeuvre heeft. Radio 5, 17.02-18.00u.

4 FM. Vijf uur lange uitzending vanaf het multi-culturele Dunya Festival in Rotterdam met impressies, optredens en gesprekken met artiesten uit onder andere Cuba, Marokko, Algerije, Senegal en Mali.. Radio 4, 19.00-24.00u.

Volgspot-live. Optredens van cabaretière Marijke Boon, Jan Rot en Marjolein Meijers (Berini's), de groep Moster Sevdah Reunion en het duo Ygdrassil. Radio 2, 22.02-24.00u.

Vroege vogels. Nachtelijke jubileumuitzending vanaf Kasteel Groeneveld in Baarn naar aanleiding van 45 jaar groen op de VARA-radio en de Nationale Natuur en Milieumanifestatie. Met live-reportages vanaf verschillende plekken over zoektochten naar vleermuizen, sterren, vogels, boomkikkers, stiltes en zonsopkomst. Zie ook artikel van Arjen Schreuder over Ivo de Wijs. Radio 1, 0.04-10.00u.