Scholier VS schiet leraar dood met pistool

In de Amerikaanse deelstaat Florida heeft een dertienjarige scholier gisteren in de klas zijn leraar doodgeschoten. De jongen was volgens klasgenoten eerder op de dag wegens wangedrag naar huis gestuurd, maar hij keerde terug met een pistool.

Het was de laatste dag van het schooljaar op Lake Worth Middle School, een middenschool voor kinderen van elf tot vijftien jaar in Lake Worth, even ten zuiden van West Palm Beach. Barry Grunow, een 35-jarige docent, stond kort voor half vier in de deuropening van zijn lokaal. Hij was bezig een aantal leerlingen terug te roepen omdat de les nog niet voorbij was. Op dat moment trok de weggestuurde leerling zijn pistool en schoot hij zijn leraar in zijn gezicht.

Behalve de leraar werd niemand anders geraakt. Grunow was getrouwd en vader van twee kinderen.

De schutter werd een paar honderd meter van de school gearresteerd. Grunow had hem naar huis gestuurd omdat hij de les had verstoord en met waterballonnetjes had gegooid. Volgens klasgenoten stond hij niet als lastig bekend.

De afgelopen jaren is Amerika opgeschrikt door een reeks schietpartijen op scholen. Dit voorjaar schoot in Michigan een jongetje van zes jaar een klasgenootje van dezelfde leeftijd dood. Vorig jaar sneuvelden veertien leerlingen en een leraar toen twee jongeren een bloedbad ontketenden in hun school in Littleton, in Colorado.