President Sierra Leone gaat Sankoh berechten

De president van Sierra-Leone, Ahmad Tejan Kabbah, zei gisteren dat hij binnenkort de gevangen rebellenleider Foday Sankoh voor de rechter zal brengen. ,,Sankoh heeft iets fout gedaan. Hij wordt berecht'', zei hij. Volgens minister van financiën James Jonah heeft de regering bewijs dat Sankoh is betrokken bij de gijzeling van VN-militairen waarmee eerder deze maand het vredesproces in het land werd gedwarsboomd.

Rebellen hebben 180 militairen van de Verenigde Naties die zij nog in gijzeling hielden, vrijgelaten en onder de hoede van de Liberiaanse regering gesteld, zo is in de hoofdstad Monrovia meegedeeld. Ongeveer 40 van hen waren gisteravond al in Monrovia gearriveerd, zo werd door de VN bevestigd. In totaal zijn nu 341 blauwhelmen vrijgelaten. De rebellen houden nu nog ongeveer 80 VN-militairen in gijzeling.