Maradona in actie

Voor het eerst sinds lange tijd kon Diego Armando Maradona gisteren weer zijn kunstjes voor een groot publiek vertonen. In het shirt van Bayern München, dat over zijn kogelronde buik hing, maakte hij in het Olympiastadion van München zijn opwachting in de afscheidswedstrijd van Lothar Matthaüs. Eén helft hobbelde Maradona mee met de Duitse sterren van Bayern en de Nationalmannschaft en etaleerde hij weer zijn unieke balgevoel en spelinzicht. De 39-jarige Argentijn stal de show die eigenlijk was bedoeld voor Matthäus, die naar de New Jersey Stars verhuisde en met Duitsland meespeelt op het EK.

Het publiek applaudisseerde en juichte wanneer Maradona een fraaie actie liet zien. Bezweet, maar fit voor een van drugsverslaving en vraatzucht herstellende man verliet hij het veld. Hij wierp nog een paar handkusjes naar het publiek, zoende het gras en sloeg een kruisje. Maradona was weer even terug waar hij zich het beste thuisvoelt, in een stadion vol publiek. Vandaag keert hij terug naar een herstellingsoord in Cuba. ,,Ik hoop dat hij met zijn optreden weer de deur heeft geopend naar de voetbalfamilie, waarhij toe behoort'', zei Matthäus. (Foto AP)