Kunstenaars eisen 2 miljoen van Expo-organisatie

Vijftien Nederlandse kunstenaars eisen bij elkaar 2 miljoen gulden schadevergoeding van de organisatie van het Nederlandse paviljoen op de Expo 2000 in het Duitse Hannover. De kunstenaars eisen geld omdat een beeldentuin die voor het paviljoen gepland stond werd afgelast.

Directeur mr. J. Cornelissen van de stichting Nederland Wereldtentoonstellingen maakte het bedrag donderdag bekend. Hij is vooralsnog niet bereid te betalen.

In september vorig jaar schrapte de stichting de beeldentuin omdat deze niet bij de rest van het paviljoen zou passen. De kunstenaars dreigden vervolgens met een kort geding om de tuin toch te laten doorgaan. De partijen kwamen uiteindelijk overeen dat er een schadevergoeding zou komen waarna de kunstenaars met hun eis, 135.000 gulden per persoon, kwamen.