Hammerstein

In reactie op het interview met Oscar Hammerstein (Z 20 mei) het volgende.

1. Het is een aperte leugen dat Oscar Hammerstein mij vorig jaar op 18 juli op het vliegveld op New York in de KLM-lounge ontmoet zou hebben, alsmede dat ik hem verteld zou hebben van mijn ontmoeting met een niewe zakenpartner Larry Goldfarb van Baystar.

Wel waar is dat ik op dat moment in Zuid-Frankrijk was gedurende een periode van enkele weken. Eveneens waar is dat ik op dat moment Larry Goldfarb nog nooit ontmoet had.

2. Ik heb Oscar Hammerstein voor het laatst enkele jaren terug in de KLM-lounge in New York ontmoet. Het gesprek was heel kort en oppervlakkig, daar ik geen goede relatie met Oscar heb – hetgeen hij wel in het artikel suggereert. Oscar deed een poging om zijn excuses aan te bieden voor de slechte manier waarop hij mij in het verleden had behandeld. Hij vertelde ook dat hij aids had, dat hij een boek aan het schrijven was en dat hij veel in New York vertoefde. Ik was er niet erg van onder de indruk, nam afscheid en heb een gesprek met iemand anders gevoerd.

De rest van het verhaal over mij is ook op vele punten verdraaid maar is minder relevant.

    • Nina Brink