Arnhemse horeca vreest rellen bij EK

. Bij caféhouders rond het Arnhemse uitgaansgebied de Korenmarkt heerst onrust over de veiligheid tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Uit angst voor rellen overwegen enkelen hun zaken met houten schotten te beveiligen.

Caféhouders vrezen vooral de avond voor de wedstrijd Italië-Turkije, die op zondag 11 juni wordt gespeeld in het Arnhemse stadion het Gelredome. ,,Veel supporters zijn die avond al in de stad en komen vanzelf op de Korenmarkt terecht'', zegt vice-voorzitter W. Plooster van de Belangenvereniging Korenmarkt. Hij denkt dat vooral Turkse voetbalsupporters uit het Roergebied in groten getale naar Arnhem komen.

De politie heeft de ongerustheid bij ondernemers niet kunnen wegnemen. Plooster: ,,Veel horecaondernemers hebben besloten die avond geen terrassen te plaatsen.''

De Korenmarkt, waarbij 55 ondernemers zijn aangesloten, voelt zich `volledig gepasseerd' door de gemeente. Plooster: ,,In maart hebben we om 30.000 gulden gevraagd om een ontspannend programma op de markt te kunnen bieden. Deze week hebben we 20.000 gulden gekregen. Nu moeten we haastig een noodprogramma improviseren.''