835 jaar voor seriemoordernaar

De Colombiaanse seriemoordenaar Luis Alfredi Garavito is door elf rechtbanken in evenveel departementen veroordeeld tot bij elkaar opgeteld 835 jaar gevangenisstraf. Dat heeft de Colombiaanse justitie gisteren bekendgemaakt. Garavito, het `monster van Genova', is veroordeeld voor de moord op 189 kinderen sinds 1992. Daarmee voert Garavito de lijst aan van 's werelds grootste moordenaars. Op de tweede plaats staat de Pakistaan Javed Iqbal, die afgelopen maart wegens honderd moorden ter dood werd veroordeeld. De `slager van Rostov', Andrej Tsjikatilo, werd wegens 52 moorden veroordeeld en in 1994 terechtgesteld. Garavito heeft 140 moorden bekend. De slachtoffers waren allemaal jongetjes, van wie velen seksueel werden misbruikt. De Colombiaanse autoriteiten vonden bij zijn arrestatie een lijst met de namen van al zijn slachtoffers.