Zweinstein Expres gaat echt rijden

ALS DEZE ZOMER het nieuwste boek over Harry Potter in Engeland uitkomt, op 4 juli, dan zal er een speciale stoomtrein door Engeland rijden, die er uitziet als de trein waarmee Harry en zijn vrienden ieder jaar naar de Hogeschool voor Hocus en Hekserij, Zweinstein, gaan. Ze vertrekken dan van het magische perron op het Londens Kings Cross station, perron 9 driekwart. Dat perron wordt in het echte Kings Cross nagemaakt, en de Harry-Potter-reclamestoomtrein, de bijna echte Zweinstein Expres, zal van dat perron vertrekken. De trein zal ondermeer naar de Britse steden Oxford, Birmingham, Manchester, York, Newcastle en Perth rijden. Kinderen kunnen in die trein hun nieuwe Potterboek laten signeren door schrijfster Jo Rowling, die in de trein meerijdt. Een toegangskaartje tot de trein krijgen de kinderen die zich als eerste bij de boekhandels melden voor het Potterboek. Dit onthulde de Amerikaanse krant de International Herald Tribune dinsdag.