Prins Bernhard van intensive care

Prins Bernhard is gisteren overgebracht van de intensive care naar de medium care van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zijn artsen noemen de toestand van de prins stabiel. Wel wijzen zij erop dat de kans op een terugval nog altijd aanwezig is. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst meegedeeld. Onder de vele blijken van medeleven en goede wensen die de prins ontvangt, was gisteren een persoonlijke brief, vergezeld van bloemen, van de keizer en de keizerin van Japan. Prins Bernhard heeft het keizerlijk paar daar onmiddellijk persoonlijk voor laten bedanken, aldus de RVD. De prins werd onlangs geopereerd aan zijn darm, maar er trad een neurologische complicatie op. Nadat hij daarvan leek te herstellen schoot een afgebroken stuk van de brugconstructie in zijn gebit in zijn slokdarm.