Jamie Bell: misschien Harry in de film

DE KANS IS GROOT dat de 14-jarige Engels jongen Jamie Bell de rol van Harry Potter gaat spelen in de verfilming van het eerste boek, Harry Potter en de Steen der Wijzen. De Amerikaanse filmmaatschappij Warner Bros heeft Jamie, die in Billingham on Teeside woont, gevraagd auditie te doen. Dat betekent dat je een stukje spelen moet, dat gefilmd wordt. Hij is uitgezocht uit zeker 2000 kinderen die graag de rol van Harry wilden spelen. Jamie heeft een filmervaring: hij speelt de hoofdrol in een film die net af is en op het filmfestival in de Franse stad Cannes te zien was, vorige week: The Dancer. De film gaat over de langdurige stakingen van de Engelse mijnwerkers in 1984. Jamie speelt een mijnwerkerszoon die graag een balletdanser wil worden, maar dat vinden zijn ouders maar niks. Die willen dat hij iets stoers gaat doen: boksen. De regisseur van The Dancer, Stephen Daldry was zo tevreden Jamie, dat hij hem aanbevolen heeft voor de Potterfilm, die Chris Columbus, bekend van Home Alone, gaat maken.