`Zaak-Lockerbie niet aan diggelen'

De aanklager in het Lockerbieproces in Kamp Zeist heeft gisteren uitgehaald naar een Schotse krant die heeft gesuggereerd dat zijn zaak tegen de twee Libische verdachten aan diggelen ligt. De Sunday Herald meldde 14 mei dat de aanklager drie dagen eerder een schorsing van het proces had gevraagd omdat een belangrijke getuige twijfel had geuit aan de stelling dat de bom die een Amerikaans vliegtuig boven het Schotse Lockerbie opblies, in een naar de verdachten getraceerde koffer had gezeten. De getuige, de Zwitserse explosievendeskundige Bollier, wiens bedrijf de detonator van de bom heeft vervaardigd, meende dat de bom aan de vliegtuigromp moet hebben vastgezeten. De Schotse aanklager brandmerkte het bericht gisteren echter als nonsens en ,,loze speculaties''. Het proces werd gisteren hervat na een schorsing van twaalf dagen.