Uitstel beursgang technologiefondsen

Het negatieve sentiment op de effectenbeurzen heeft geleid tot uitstel van een aantal beursgangen en emissies van technologiefondsen. De inkoop-website letsbuyit.com, die de afgelopen weken veel reclame heeft gemaakt voor zijn diensten, heeft de beursgang op de Duitse Neue Markt uitgesteld voor onbepaalde tijd. De inschrijving zou vandaag beginnen. In Italië heeft de internetaanbieder Tiscali een emissie van nieuwe aandelen vervangen door een obligatielening. De Britse internetbank Egg, onderdeel van het financiële concern Prudential, zet de beursgang wel door. ,,Alleen een totale ineenstorting van de financiële markten kan de beursgang nog verhinderen'', zei de topman van Prudential vanochtend. Van Egg, dat ruim 4 miljard gulden waard zou zijn, wordt 18 procent naar de markt gebracht. Bij de beursgang van Amadeus, een reserveringssysteem van een aantal Europese luchtvaartmaatschappijen, is het belang dat naar de beurs gaat teruggebracht van 23 tot 13 procent.

(Redactie Economie)