Talan somber over peesblessure

De kans is groot dat Jeffrey Talan de eerste afvaller wordt bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Heerenveen heeft een achillespeesblessure. Hij kon daardoor gisteren in Wassenaar niet meetrainen met de selectie van bondscoach Frank Rijkaard. Talan raakte eerder deze maand geblesseerd in de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap.

Talan hoopt dat er verbetering optreedt voor de wedstrijd van zaterdag tussen Nederland en Roemenië. ,,Dat is op dit moment onwaarschijnlijk'', zei hij gisteren. ,,Zelfs met lopen heb ik er last van. Over het verloop van de blessure ben ik niet optimistisch. En ik heb weinig tijd te herstellen, dus moet ik het forceren.'' Pijnstillende injecties hebben geen zin. Fysiotherapeut Reinier van Dantzig: ,,We gaan de komende dagen de belasting op de pees van Jeffrey opvoeren en dan bekijken we de reactie.''

Rijkaard wijst na de interland tegen Roemenie twee afvallers aan. Ronald de Boer is nagenoeg hersteld van zijn liesblessure. ,,Ik zit op 95 procent'', zei de middenvelder van FC Barcelona. Zijn clubgenoten Boudewijn Zenden en Michael Reiziger hebben last van een lichte spierblessure.

Clarence Seedorf heeft zich vanmorgen aangesloten bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Inter kwam later omdat hij deze week nog clubverplichtingen had. Aanstaande maandag voegen Numan en Van Bronckhorst van Glasgow Rangers en Hasselbaink van Atlético Madrid zich bij de selectie.