Selectie Theater

Omhoog die stok!

Negen actrices als majorettes en zeven acteurs als de drumband in (k)luchtig maar iets te omslachtig zomervermaak van Hetty Heyting; glansrollen voor Peer Mascini en Nelly Frijda. 23 t/m 28 mei Amsterdam Stadsschouwburg, 30 mei Tilburg Schouwburg, 31 mei Hoorn Het Park.

2100

Cabaretier Vincent Bijlo maakt zijn eigen leven tot onderwerp voor een spervuur van grimmige grappen. 26, 27 mei Tilburg Stadsschouwburg.

Een Echte Van Dongen

Veelzijdige cabaret-solo van Lenette van Dongen over de keus tussen vrije expressie en de dwang van de discipline, trefzeker opgedist in conférences, verhalen en liedjes. 26, 27 mei Dordrecht Kunstmin, 31 mei Haarlem Stadsschouwburg.

Misery

Ooit traden actrice Geert de Jong en acteur Eric Schneider op in Antonius en Cleopatra van Shakespeare bij De Appel. Nu zijn ze beide te zien in een grootse,spannende en ook ambachtelijke acteerprestatie in Misery, een thriller op de Bühne door het Nationale Toneel uit Den Haag. Een schrijver wordt getiranniseerd door zijn gepassioneerde fan, tot de dood erop volgt. De regie is van Lodewijk de Boer. 26 mei Heerlen Stadsschouwburg, 27 mei Utrecht Stadsschouwburg, 29 mei t/m 1 juni Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 26 mei Rotterdam Zuidplein, 31 mei Zoetermeer Stadstheater.

Bocht En Bumpers

Olga Zuiderhoek en Peter Faber spelen spelletjes in een geraffineerde dialoog van Paul Haenen vol cabaret-effecten en moderne relatiepraat. T/m 10 juni Amsterdam Nieuwe de la Mar.

IJdele Hoop

Beeldend en muzikaal vermaak over God, goesting en gekkigheid door het Vlaamse kleinkunstduo Kommil Foo. 26 t/m 28 mei Amsterdam Kleine Komedie, 31 mei Rotterdam Zuidplein.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste mega-musicals. 26, 27 mei Bergen op Zoom De Maagd, 30 mei Enschede Twentse Schouwburg, 31 mei Den Bosch Theater aan de Parade.

En verder

Zin Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 26 mei Hoogeveen De Tamboer; 27 mei Dieren Theotorne; 30 mei Zoetermeer Stadstheater.