PARK

Wie: Chris de Weijer (43) en

Barbara Ingen Housz (44)

Beroep: Hij architect,

zij biologielerares

Woning: Schutterstraat 29, Delft

Sinds: 1994

Hij: ,,Wild wonen wil ik dit niet noemen. We zijn wel creatief met de regels omgesprongen; ik noem dit beheerst wild wonen. Er waren wel bouwvoorschriften, ook al heette het vrij bouwen. Zo moest bijvoorbeeld de buitenkant van het huis grijs gepleisterd worden. Ik heb dat aan de voorkant weten te beperken tot een smal, handbreed randje en de achterkant heb ik gewoon wit geschilderd. Vond ik mooier.''

Zij: ,,Het is voor hem ook een beetje de sport. Om het net even anders te doen.''

Hij: ,,Tussen bestaande woningen in de binnenstad had dit niet gekund zonder veel discussie. De buren zien toch liever gewoon baksteen in hun straatje.''

Zij: ,,We krijgen nu soms brieven van mensen die het huis willen kopen als wij gaan verhuizen.''

Hij: ,,Ik bewaar ze.''

Zij: ,,Van mij hoeft verhuizen voorlopig niet. Ik hou niet van klussen.''

Hij: ,,De traphekken zijn nog niet helemaal naar wens. Die moesten erin voor de veiligheid. Ik haal ze nu stukje bij beetje weg. Ik zie het liefst een ruimte die van onder tot boven open is.''

Zij: ,,Hij wil het leeg houden. Ik mag ook niet te veel aan de muren hangen.''

Hij: ,,Het was wel moeilijk om tegelijkertijd opdrachtgever en architect te zijn. Normaal overleg je met je opdrachtgever, nu overleg je met jezelf. Dan wil het wel eens gebeuren dat degene die de portemonnee vasthoudt zich wat al te gemakkelijk laat overtuigen door degene die de plannen maakt.''

Zij: ,,Achteraf zijn we het meest gelukkig met de plek. Het uitzicht op het park is fantastisch.''

Hij: ,,We hebben bewust gekozen voor een woonkamer op de eerste etage. De hoogte van de etage is zodanig bemeten dat het vanuit de grote ramen net lijkt of het park aan je voordeur begint.''

Zij: ,,Hij houdt graag overzicht op de rest van de wereld.''