`Meer informatie over gentech op etiket'

Minister Brinkhorst van Landbouw wil dat etiketten van levensmiddelen meer informatie geven over genetisch gemodificeerde ingrediënten. Het etiket zou ook moeten melden of voedsel vlees bevat van dieren die genetisch aangepast voer hebben gegeten. De minister wil zich hiervoor sterk maken in Nederland en in Europees verband. Het kabinet beraadt zich overigens nog op een gezamenlijk standpunt over biotechnologie. Praktisch alle veevoer bevat in meer of mindere mate maïsgluten of soja waarvan het erfelijk materiaal is aangepast, meldt een woordvoerder van het Productschap Diervoeder. Veevoerconcern Nutreco meldt dat het zeer recent een aantal productlijnen GMO-vrij heeft gemaakt. ,,Niet omdat dit per se beter is, maar omdat de consument erom vraagt'', aldus een woordvoerder van het concern.