KATTENTOILET

Wie: Milika Nederlof (35) en

Ido Lelie (40)

Beroep: beiden zitten in de

informatietechnologie

Woning: Scheepstimmermanstraat 106, Amsterdam

Sinds: 1999

Zij: ,,Steeds keken we in de krant, nooit zagen we een woning die bij ons paste. Altijd waren er boven standaard twee slaapkamertjes en een douche. Wij zijn bewust kinderloos. Wel hebben we twee auto's, twee motorfietsen en twee gewone fietsen. Een garage was dus geen luxe.'

Hij: ,,Soms zagen we iets dat geschikt leek, maar dat betekende altijd verbouwen.'

Zij: ,,Toen ik de advertentie voor dit project zag, geloofde ik niet wat ik las. Bouw een droomhuis naar eigen ontwerp, stond er. Ik dacht dat het kiezen was uit drie typen woningen. Maar nee, je mocht echt alles zelf doen. We hebben uiteindelijk een onbekende architect in de arm genomen, omdat we dachten dat die meer aandacht voor ons zou hebben.'

Hij: ,,Omdat we dachten dat die beter naar ons zou luisteren.'

Zij: ,,Je haalt je wel wat op de hals. Je moet eens weten hoe moeilijk het is om een kabelaansluiting te regelen als het kabelbedrijf niet weet dat ook de aanleg van particuliere aansluitingen tot hun diensten behoort.'

Hij: ,,We hebben het huis op maat laten maken. Ik ben twee meter lang en wilde door een deur kunnen zonder mijn hoofd te stoten. Vandaar dat de deuren 2.20 meter hoog zijn.'

Zij: ,,De plafonds zijn ook allemaal hoger dan 2.40 meter en we hebben een heel groot bad.'

Hij: ,,Het kattentoilet heeft doorgaans veel belangstelling. Idioot dat daar in de reguliere woningbouw nog steeds geen rekening mee wordt gehouden, terwijl zoveel mensen een kat hebben. Wij hebben een geventileerde kast gemaakt voor de kattenbak, zodat de poes discreet naar het toilet kan.'

Zij: ,,We zijn trots op onze vide.'

Hij: ,,Maar het pièce de résistance is ons dakterras.'

Zij: ,,De overburen kunnen niet zo buiten zitten. Ze hebben een seriewoning. Maar zij hebben weer een mooi uitzicht.'

Vraaggesprekken:

In het artikel Kattentoilet (in de krant van donderdag 25 mei, pagina 39)

wordt in woord en beeld aandacht besteed aan het ontwerp van de woning Scheepstimmermanstraat 106 in Amsterdam. De naam van de ontwerper van dit huis ontbrak echter: Jaap Puister uit Haarlem.

    • Chris van de Wetering