Journalisten doodgeschoten in Sierra Leone

Twee journalisten en vier regeringssoldaten zijn gisteren gedood bij een overval door rebellen in Sierra Leone. Eén van de slachtoffers is de 53-jarige oorlogsverslaggever Kurt Schork van persbureau Reuters. Schork kreeg grote bekendheid door zijn reportage over twee geliefden, de één moslim, de ander Serviër, die stierven terwijl ze uit Sarajevo vluchtten. Het tweede slachtoffer is de 32-jarige Spanjaard Miguel Gil Moreno van persbureau AP. Gil werd vorige maand uitgeroepen tot cameraman van het jaar door de Royal Television Society. Twee andere journalisten – een Griek en een Zuid-Afrikaan – raakten bij de overval gewond. Bij gevechten met rebellen kwamen sinds begin deze maand zeker zes VN-soldaten om het leven. Zo'n 250 VN-soldaten zijn nog in gijzeling.