Yahoo noemt uitspraak `gevaarlijk'

Yahoo Frankrijk noemt de uitspraak van de Franse rechter om de toegang tot een website te verbieden een gevaarlijk precedent. De Franse rechtbank verbood Yahoo maandag nazi-artikelen via internet te verkopen. Omdat het gezag van de rechtbank niet verder reikt dan de landsgrenzen, moet Yahoo bepaalde veilingpagina's van yahoo.com ontoegankelijk maken vanuit Frankrijk. Het internetportaal moet op 24 juli aan de rechter uitleggen welke maatregelen worden genomen. De uitspraak stelt de Internationale Liga tegen Racisme en Anti-Semitisme (Licra) in het gelijk. Yahoo krijgt ook van andere anti-racistische organisaties kritiek te verduren. De Amerikaanse Anti-Defamation League beschuldigde het webportaal ervan ruimte te bieden aan `haatgroeperingen', zoals neo-nazis en de Ku Klux Klan.