Japanners blijven weinig uitgeven

De Japanners hebben in april 3,4 procent minder uitgegeven dan een jaar eerder. Dat heeft het ministerie van Internationale Handel en Industrie in Tokio bekendgemaakt. Het is de 37e achtereenvolgende keer dat de consumentenbestedingen zijn gedaald. Nog nooit zijn zo'n lange periode de uitgaven afgenomen. In maart waren de consumptieve bestedingen met 3,5 procent verminderd. De geringe bereidheid van de Japanners om de knip te trekken wordt beschouwd als een belangrijke reden voor het uitblijven van een economisch herstel in hun land. ,,De cijfers tonen dat de consumenten nog steeds zeer op hun hoede zijn. Ik denk dat een herstel van de detailshandelverkopen nog langer kan duren. De scherpe daling van de aandelenmarkt zal ook niet helpen'', aldus Hitoshi Ichio, analist bij Commerz Securities in Tokio.