Britten sturen wapens naar Sierra Leone

De Britse regering gaat het regeringsleger in Sierra Leone van wapens voorzien. Ook zullen de Britten militaire adviseurs naar het land sturen om het leger te trainen. De nu in Sierra Leone aanwezige Britse troepen, die het vliegveld bij de hoofdstad Freetown bewaken, zullen worden vervangen door mariniers. Dat zei minister van Defensie Geoff Hoon gisteren in het Lagerhuis. Volgens de regering in Sierra Leone rukt het leger op in de richting van Makeni, ten noord-oosten van de hoofdstad Freetown. Makeni was de afgelopen 18 maanden in handen van de rebellen. Ooggetuigen melden dat de rebellen bij hun terugtocht hutten en rijstplantages in brand steken. De president van Liberia, Charles Taylor, heeft gewaarschuwd dat het aanvallen van de rebellen averechts werkt. Taylor onderhandelt met de rebellen over de vrijlating van de ongeveer 270 door hen gegijzelde VN-militairen.