Grootste nederlaag Lakers in eigen huis

De LA Lakers hebben vannacht in Los Angeles tegen de Portland Trail Blazers de grootste thuisnederlaag van dit seizoen geleden, 77-106. Door de zege trok Portland de stand in de finale van de Western Conference gelijk, 1-1. Het derde duel in de best-of-seven is morgen in Portland.

Tot drie minuten na de rust was er in het uitverkochte Staples Center (18.997) van Los Angeles niets aan de hand voor de Lakers. O'Neal dunkte de Lakers naar 50-47. In de daaropvolgende negen minuten renden de Trail Blazers naar 56-73. Beste speler was Rasheed Wallace die in die demarrage voor 11 van zijn 29 punten tekende.

In de derde periode scoorden de Lakers slechts 8 punten, het laagste aantal in de historie van de club. In de tweede helft werden de Lakers overklast door Portland met 32-58. Met Wallace waren ook Steve Smith en Scottie Pippen produktief met 24 en 21 punten.

In de verdediging maakte Portland gebruik van de achilleshiel van O'Neal: het nemen van vrije worpen. Zeventien keer stond de center van 2 meter 16 op de lijn, slechts vijf keer mikte hij raak. O'Neal bleef steken op 23 punten en 12 rebounds. Kobe Bryant was daarnaast de enige Laker in de dubbele cijfers met 12 punten. De thuisnederlaag was de eerste voor de Lakers in de playoffs.

De winnaar van de best-of-seven-serie tussen de Lakers en de Trail Blazers speelt tegen de winnaar van de twee finalisten in de Eastern Conference, de Indiana Pacers en de New York Knicks. Vanavond spelen beide laatstegenoemde ploegen in het Conseco Fieldhouse in Indianapolis hun eerste wedstrijd in een best-of-seven-serie.