Brand verwoest centrum van bungalowpark

Het centrum van bungalowpark De Eemhof in Zeewolde is vannacht door brand verwoest. Volgens een woordvoerder van eigenaar Center Parcs bedraagt de schade ,,tientallen miljoenen guldens''. Er zijn geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand brak om 1.45 uur uit in de keuken van een restaurant van het centrum, dat bestaat uit restaurants, winkels, een bowlingbaan en een zwembad. Uit voorzorg werden zevenhonderd gasten geëvacueerd uit recreatiewoningen vlakbij de vuurzee. De andere 1.500 bezoekers konden in hun `cottage' blijven. De kleine hoeveelheid asbest in het complex leverde geen gevaar op voor de gezondheid. Center Parcs zegt dat de gasten de kosten van hun verblijf terugkrijgen en dat ,,elk gezin vijfhonderd gulden ter compensatie ontvangt''.