Arnesen neemt ontslag bij PSV

Frank Arnesen heeft gistermiddag zijn ontslag genomen als directeur voetbalzaken van PSV. De Deen liet voorzitter Van Raaij weten om persoonlijke redenen zijn functie neer te leggen.

Arnesen wil de komende twee jaar afstand nemen van de hectiek in de voetbalwereld. De afgelopen seizoenen was de 43-jarige, voormalig international nauwelijks thuis, omdat PSV al zijn tijd in beslag nam.

Arnesen was bijna vijftien jaar in dienst van de Eindhovense voetbalclub, eerst als speler, later als assistent-trainer. De afgelopen 6,5 jaar vervulde hij een managementfunctie bij de landskampioen.

Van Raaij reageerde teleurgesteld op het besluit van Arnesen. ,,Hij is tot deze beslissing gekomen om persoonlijke redenen. Hoewel ik hem niet graag zie vertrekken, accepteer ik natuurlijk zijn keuze'', aldus de voorzitter.

Arnesen noemde zijn jaren bij PSV de mooiste jaren uit zijn carrière. ,,Zowel als professioneel voetballer als in de persoonlijke sfeer. Bij PSV kreeg ik niet alleen de kans om mijzelf te ontwikkelen, maar ook om de club van nieuwe impulsen te voorzien en een plaats in de top te kunnen behouden. Puur om persoonlijke redenen neem ik afscheid van deze fantastische club.''