Winst Schumacher

De enige Duitse coureur uit de geschiedenis van de Formule I die weet wat winnen is op de Nürburgring, sloeg gisteren toe voor eigen publiek. Michael Schumacher sprak na zijn 39ste Grand-Prixzege van één van de mooiste dagen in z'n leven, omdat hij in Duitsland nog nooit eerder een race had gewonnen in een Ferrari, de renstal waar hij sinds 1996 poogt wereldkampioen te worden.

Door zijn zege in de regen liep Schumacher in de stand om het wereldkampioenschap uit op zijn naaste belager, wereldkampioen Mika Hakkinen. Over twee weken begint hij met een voorsprong van 18 punten aan de Grote Prijs van Monaco, één van zijn favoriete circuits. De Duitser gaat na zes van de zeventien races aan de leiding met 46 punten, gevolgd door de McLaren-Mercedescoureurs Hakkinen en David Coulthard. De Fin en de Schot hebben respectievelijk 28 en 24 punten.

In dienst van Benetton-Renault was Schumacher in 1995 de eerste Duitser die op het circuit in het Eifelgebergte onder de zwartwitgeblokte vlag doorging. Pas in zijn vijfde jaar bij Ferrari slaagde hij er opnieuw in om op het 4,5 kilometer lange circuit te winnen. Uit handen van bondskanselier Gerhard Schröder en Romano Prodi, voorzitter van de Europese Commissie, ontving de favoriet voor de wereldtitel de trofee die bij de Grote Prijs van Europa hoort.

Schumacher startte gisteren als tweede, achter Coulthard, maar beiden werden al na het doven van de rode lichten gepasseerd door Hakkinen. Schumacher zat de Fin na diens bliksemstart op de huid en nam na tien ronden de leiding over. Niet veel later begon het te regenen en doken alle wagens de pits in voor regenbanden. `Regenkoning' Schumacher maakte daarbij geen fouten en volbracht zijn pitstops zonder problemen. Twee weken geleden kostten twee rampzalige pitstops Schumacher de zege in Barcelona.