`Verkoop A&P-supermarkten niet zeker'

De verkoop van de 131 A&P-supermarkten aan Ahold-dochter Schuitema gaat mogelijk niet door. ,,De kans dat de verkoop doorgaat is aanmerkelijk geslonken'', zegt directievoorzitter W. Pijper van A&P Nederland in het vakblad Distrifood. Volgens Pijper zijn er signalen dat de verkoop niet doorgaat, maar hij wil niet zeggen welke. De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa, die de overname onderzoekt, maakte afgelopen week bekend haar besluit te hebben uitgesteld tot begin juli. A&P behaalt een omzet van 1,7 miljard gulden en is een dochter van het Duitse Tengelmann. Schuitema is voor 73 procent eigendom van Ahold, dat in Nederland ook eigenaar is van Albert Heijn. De C1000-winkels van Schuitema en Albert Heijn hebben samen een marktaandeel van bijna 40 procent. (Redactie economie)