Te koop

Autobureau

Powerdesk, bureau voor in de auto. Te koop bij computerzaak, autoshops, warenhuizen en kantoorboekwinkels. Prijs ƒ128. Informatie: Kite, tel. 0341-263500.

Achter het stuur van de auto op een laptop werken gaat lastig. Maar niet met de powerdesk, een lichtgewicht bureautje dat aan het stuur kan worden bevestigd. De powerdesk klipt vast aan het stuur en het scherm van de computer komt zo op ooghoogte van de bestuurder. Dit moet nekpijnen en hinderlijk invallend zonlicht voorkomen. Uiteraard is het niet de bedoeling al rijdende te gaan patiencen.

De importeur heeft een duidelijke doelgroep in gedachten: de vele vertegenwoordigers, architecten, makelaars, hulpverleners en adviseurs die dagelijks gemiddeld drie uur per dag in de auto doorbrengen. Vlak voor of na een vergadering of afspraak staan de handelsreizigers naar schatting gemiddeld anderhalf uur stil.

Een kleine rondgang langs een architect uit Nunspeet, een makelaar uit Ede en een verzekeringsagent uit Culemborg leert echter dat geen van allen in de auto werkt. ,,Als ik in de auto zit, ben ik aan het rijden'', aldus de laatste.

Reparatiepasta

Porion Repair-It, reparatieset voor hout, metaal en steen. Te koop bij doe-het-zelfwinkels. Prijs ƒ14,95.

De reparerende mens is nooit klaar: het loshangende keukenkastje, een gat in de dakgoot of dat marmeren kunstwerk waar een stukje uit is verdwenen. Porion heeft voor deze kleine reparaties nu Repair-It. De setjes bestaan uit twee tubes, een bakje en een spateltje. De tweecomponentenpasta vult, lijmt, vervangt en repareert.

Breng de pasta aan op een losgekomen scharnier, het ontbrekend stukje steen of het gat in de dakgoot en zie het binnen tien minuten hard worden. Het probleem kan worden afgewerkt op de gewenste manier: schuren, schaven, polijsten, boren, verven of elke andere manier die de doe-het-zelver in gedachten heeft. Navraag bij Porion leert overigens dat Repair-It alleen bedoeld is voor kleine reparaties. Wie hout aan hout wil plakken kan gewoon houtlijm blijven gebruiken.

Handig? ,,Er zijn allerlei soorten kitten op de markt voor deze reparaties, hoewel die niet uit twee componenten bestaan'', zegt Albert de Wit van Tuincentrum Uden. ,,Het is toch altijd afwachten hoe de hechting er later uit gaat zien. Het oorspronkelijk materiaal kan wel gaan verweren terwijl het gehechte plekje er nieuw uit blijft zien.''

Plaksleutelhanger

Mini Rep Box, fietsbandenreparatieset in een sleutelhanger. Te koop bij de fietsvakhandel. Prijs ƒ9,95.

Een nieuwe gadget voor de zelfplakkende fietser: de Mini Rep Box. Ofwel de kleine reparatiedoos. Wie voortaan lekgereden op een boerenlandweggetje staat hoeft niet meer met zijn GSM alternatief vervoer te regelen. Plakken maar.

De Mini Rep Box weegt 42 gram en is 9x4x3 centimeter klein. Hij past dus aan elke sleutelhanger en in elke broekzak. Wie het setje opent vindt twee bandenlichtertjes, binnenbandpleisters, een kleine tube solutie, een velletje schuurpapier, een ventiel en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. De tube solutie is los te koop. Handig, want elk groter formaat tube past niet in het doosje. De hanger is leverbaar in zwart, rood, blauw, geel en grijs.

Als sleutelhanger is de Mini Rep Box misschien niet de mooiste in zijn soort, het doosje is onmiskenbaar handig voor iedereen die veel fietst.

    • Tijn Kramer