Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Waar ik zit met mijn gedachten? Bij meneer Roorda. Dat is de doelman van NEC en na afloop van de bekerfinale in De Kuip vertelde hij doodleuk dat hij al een contract bij tegenstander Roda JC getekend had. Dus ik die videoband terugspoelen en inderdaad: die eerste kon hij makkelijk hebben en die penalty was totaal overbodig. Hij maakte na dat eerste doelpunt ook een iets te fors wegwerpgebaar. Amateurtoneel! Gaat de KNVB deze zaak onderzoeken? Hoe bewijs je het? Ik raad NEC een juridische procedure aan, alleen zou ik niet kiezen voor Mr. C. Kroep als advocaat. Hij is de man die het bedrijf S.E. Fireworks vlak na de ramp heeft bijgestaan en op het idee kwam om op maandag vijftien mei aanmaningen naar klanten te sturen. Fijn type! Over vuurwerk gesproken: het gaat, wat Ivo Opstelten betreft, gewoon door. Knallen met die hap! Het is feest! En als Bernhard overlijdt dan gaat de EK ook gewoon door. Iets minder feestelijk! Dus of de hooligans uit piëteit met de prins niet willen rellen. En juichen na een doelpunt wordt ook afgeraden! Maar Bernhard gaat niet dood. Hij is een ouwe taaie jippie jippie jee, wordt over veertien dagen ontslagen en rijdt zelf naar huis! Misschien vliegt hij wel! Waarom verplaatsen we het hele EK eigenlijk niet naar Enschede? Daar kunnen de hooligans hun gang gaan! Bouwen we de stad na die tijd weer op!

En mijn gedachten zijn natuurlijk bij Truus van Gaal. Zij heeft haar lachebekje het komende jaar de hele dag op de bank! Dat wordt absoluut genieten. Die vrolijkheid, die humor, die zinderende levensblijheid! Dat zingen onder de douche en dat neuriën terwijl hij de ramen lapt. Wat kan het leven heerlijk zijn. Truus gaat echt een fluitend jaar tegemoet! Muchos felicitados!!

    • Youp van ’t Hek