Seksbom

Mijn vrouw zat laatst met ons vierjarige zoontje in de auto toen Tom Jones op de radio `Sex Bomb, Sex Bomb, you're my Sex Bomb' begon te zingen. Ons zoontje heeft een voorkeur voor eenvoudige discodeuntjes, dus radio harder en meezingen. 's Avonds bleek het liedje zich in zijn hoofd te hebben vastgezet, want tijdens het toetje begon hij opeens `Seksbom, seksbom' te zingen. Ik keek verbaasd, mijn vrouw moest ervan giechelen. Ze probeerde het tij te keren door te zeggen: `Nee, joh, het is Bim-bom, Bim-bom.'

Maar vierjarigen zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Vandaag fietste ik met hem door ons dorp. Hij zat achterop en hij was opgewonden, want we gingen een ijsje kopen. Op het drukste punt van de winkelstraat begon hij opeens heel hard `Seksbom! Seksbom!' te roepen. Ik keek om mij heen en zag alleen vrouwen. Ik voelde hun ogen in mijn rug priemen.

    • Ewoud Sanders