Overstroming

Zeker 123 Oost-Timorese vluchtelingen zijn omgekomen bij overstromingen de afgelopen week in West-Timor. Het officiële Indonesische persbureau Antara meldt dat hevige regens de kampen hebben getroffen waar nog zo'n honderdduizend Oost-Timorezen verblijven die vorig jaar september werden gedeporteerd na een referendum waarbij de bevolking koos voor onafhankelijkheid van Indonesië. Regens, die ongebruikelijk zijn in deze tijd van het jaar, hebben bruggen en wegen weggespoeld waardoor hulpverleners het getroffen gebied moeilijk kunnen bereiken. De Indonesische autoriteiten hebben de hulp ingeroepen van VN-organisaties in het naburige Oost-Timor, dat tijdelijk wordt bestuurd door de VN. Volgens de VN staat de dood van 48 burgers vast. Volgens Indonesische media zijn afgelopen vrijdag meer dan 80 slachtoffers ter aarde besteld tijdens een massabegrafenis. (Antara)