KPN Telecom biedt op voetbalrechten

Telecomconcern KPN Telecom heeft een bod van 100 tot 150 miljoen gulden uitgebracht op de uitzendrechten van de eredivisie voetbal voor de komende vijf jaar. KPN onderhandelt daarover met de NV Eredivisie, de organisatie die namens de clubs de rechten beheert. KPN wil zelf de wedstrijden uitzenden via internet en is van plan de tv-rechten door te verkopen aan een Nederlandse partij. Daarbij wordt in eerste instantie aan de publieke omroep gedacht, tenzij die zo weinig biedt dat KPN de rechten moet doorverkopen aan een commerciële partij. Het telecombedrijf geeft er de voorkeur aan dat de wedstrijden niet achter een decoder verdwijnen, maar voor iedereen zijn te zien. Op dit moment beschikt de Franse abonneezender Canal+ over een groot deel van de rechten. KPN Telecom is al jaren sponsor van de eredivisie.