Galeries: `Breid museum snel uit'

De gemeente Amsterdam moet haast maken met de nieuwbouw van het Stedelijk Museum. Dit schrijven zeventien, hoofdstedelijke galeries aan B & W. Zij maken zich zorgen over de stagnatie van de nieuwbouwplannen en vinden het een schande dat een zich `kunstminnend noemende' stad als Amsterdam steeds rijker wordt, maar geen geld over heeft voor de toekomst van haar museum.

Wethouder S. Bruines van Cultuur vindt de brief een steun in de rug. Zij wil voor het zomerreces de nog ontbrekende 15 miljoen gulden voor de nieuwbouw `regelen', laat zij weten. Waar dat geld vandaan moet komen, wil ze nog niet kwijt. Er zijn op het stadhuis nog onderhandelingen gaande over de besteding van extra gelden. En er wordt nog steeds met Audi onderhandeld over sponsoring. Eerdere plannen om Audi een vleugel te laten sponsoren liepen stuk op verzet van de gemeenteraad. In juni maakt het Stedelijk nieuwe onderhandelingsresultaten met Audi bekend.