`British Airways neemt KLM over'

De Britse zondagskrant The Observer meldt dat de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) van plan is de KLM over te nemen. De besprekingen beginnen kort nadat de Britse luchtvaartmaatschappij morgen zijn resultaten over 1999 – vermoedelijk het eerste verlies sinds jaren – bekendmaakt. BA zou willen beginnen met een belang in KLM, later moet een volledige fusie volgen. Het Nederlandse concern, dat onlangs zijn alliantie met het Italiaanse Alitalia verbrak, ontkent dat er besprekingen zijn met de Britten. Volgens The Observer zal de overname worden betiteld als een fusie, ,,om de Nederlandse nationale trots niet te krenken''. BA heeft een beurswaarde van ongeveer 15 miljard gulden, KLM van ruim 2 miljard gulden. Samen worden ze de grootste van Europa met 52 miljoen passagiers per jaar. De grootste Europese maatschappij is nu nog het Duitse Lufthanse met 38 miljoen passagiers. (Redactie economie)