Radio

Vroege vogels. Onder meer een gesprek met Jeroen Kuipers van Milieukontakt Oost-Europa over de vraag of het milieu de grote verliezer wordt en een reportage over een nachtelijke vaartocht bij volle maan door het natuurgebied De Wieden in het noordwesten van Overijssel. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van zanger Armand komen ooggetuigen van de vergeten vuurwerkramp aan de Parkkade in Rotterdam op 16 augustus 1945 aan het woord waarbij ten minste vijf mensen omkwamen. Verder praat Louis van Gasteren over een onlangs verschenen boek in het kader van de 400 jaar betrekkingen met Japan en in het tweede uur de tweede episode uit het levensverhaal van verzetsman en communist Evert Hoedemaker. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor de verkiezingen in Suriname; de weer opgelaaide oorlog tussen Ethiopië en Eritrea; een evaluatie van woensdag gehaktdag in de Tweede Kamer en een gesprek met schrijver/dichter Th. van Os over zijn debuutroman Zonde van begeerte. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-Middagjournaal. Minister van Defensie Frank de Grave (VVD) praat over de ramp in Enschede en blikken zij vooruit op de aankopen van nieuw materieel zoals anti-tankwapens, pantserwagens en de vervanging van de F16. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Speciale uitzending over de deze week op 82-jarige leeftijd overleden cabaretkenner Wim Ibo. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. het toneelstuk van Erik Ward Geerlinks over het auto-ongeluk waarbij de Franse schrijver Albert Camus in 1960 om het leven kwam en de expositie in het Van Goghmuseum over de 19de eeuwse Franse schilder/beeldhouwer Jean-Baptiste Carpeaux. Verder praten dirigent Ed Spanjaard, emeritus hoogleraar muziekwetenschap Marius Flothuis en auteur Maarten Brandt over de Franse componist en dirigent Pierre Boulez, die onlangs 75 jaar werd. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.