Radio

Faros. In deze uitzending onder meer de bioloog Jaco van der Nat over het broeikaseffect door CO2 en methaan en hoe het planten van biezen de methaan-uitstoot kan verminderen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. O.a. gesprekken met musicalster Stanley Burleson en Edwin Rutten. Tevens aandacht voor groepskoken, Shakespeare met een zachte G en muziek van het Henny Langenveldt Kwartet. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van de Franse toneelspeler en schrijver Molière aan de hand van de biografie van de Russische schrijver Michail Boelgakov. Radio 5, 17.02-18.00u.

Andermans veren. Kick van der Veer portretteert de donderdag overleden cabaret-promotor Wim Ibo, met fragmenten uit een Ibo-huldiging en een interview waarin hij over zijn leven vertelt. Radio 2, 18.02-19.00u.

Easy listening. Onder andere aandacht voor het deze week bekend gemaakte programma van het North Sea Jazz Festival. Verder jazz-improvisaties op muziek voor stripheld Charlie Brown, de komende week 80 jaar oud wordende Peggy Lee. Tevens opnamen van saxofonist Plas Johnson, die te horen is op veel Sinatra platen en in Henry Mancini's Pink Panther thema. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.