Nieuwe variant `I love you'-virus

De FBI heeft gisteren een nieuwe variant van het `I Love You' computervirus ontdekt. Volgens computerdeskundigen is het nieuwe virus nog destructiever dan zijn voorganger. Toch is de verwachting dat het virus aanzienlijk minder schade zal aanrichten. Veel computergebruikers zijn sinds het vorige virus voorzichtiger geworden. Bovendien zijn op veel computers inmiddels geactualiseerde anti-virusprogramma's geïnstalleerd. Het virus, dat `NewLove-A' is gedoopt, werkt min of meer op dezelfde manier als het `I love you' virus. Het verspreidt zich via email, plundert het adressenbestand van degene die het programma opent en stuurt zichzelf vervolgens door. Het NewLove-A is ingenieuzer, omdat het zich verschuilt in een recent gebruikt bestand van de computergebruiker, waardoor het steeds in een andere vorm verschijnt. Het blijft echter herkenbaar aan de extensie `vbs'. Deskundigen waarschuwen daarom bestanden met die extensie niet te openen en onmiddellijk weg te gooien.