Judoka Van Kalken mag naar Spelen Sydney

Patrick van Kalken en Deborah Gravenstijn hebben zich gisteren als nummer negen en tien gemeld voor de olympische judoploeg. Zij plaatsten zich op de tweede dag van de Europese titelstrijd in Wroclaw voor de halve finale van hun klasse. Dat is voldoende om naar Sydney te mogen. Met name het succes van Van Kalken is opmerkelijk. Hij was maandenlang geblesseerd geweest aan zijn pols en had voor het EK slechts één keer goed kunnen trainen. ,,Eigenlijk is dit wel een goeie grap'', zei Van Kalken, die vorig jaar bij het WK brons haalde, maar voor de Olympische Spelen nog vormbehoud moest tonen. Dat deed hij gisteren in Wroclaw met veel wilskracht. ,,Ik ben heel blij dat het gezeik over plaatsing nu voorbij is'', verzuchtte Van Kalken. Ook zijn clubgenote Jessica Gal haalde de halve finale.