Boeing start offensief tegen Airbus

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is een offensief gestart om de productie van een superjumbo door concurrent Airbus te bemoeilijken. In een brief aan grote luchtvaartmaatschappijen heeft Boeing-topman Phil Condit grotere versies van de beroemde 747 voorgesteld, zo meldde The Wall Street Journal gisteren.

Het offensief komt op het moment dan het Europese consortium Airbus Industrie besloten heeft de beslissing over de productie van de A3XX uit te stellen tot de zomer. In de brief van Condit worden onder meer Singapore Airlines, Cathay Pacific, Lufthansa, Air France en British Airways aangespoord grotere versies van de 747 te bestellen. Of Boeing daadwerkelijk nieuwe toestellen gaat bouwen, blijft onduidelijk. Wel belooft Condit dat die betere economische condities bieden dan ,,enig ander vliegtuig van onze concurrent''.