Blijlevens op half wiel

Wielrenner Jeroen Blijlevens was gisteren dicht bij de overwinning in de zesde etappe van de Ronde van Italië. De Nederlander moest echter in de massasprint in Vasto de Rus Dimitri Konisjev een voorsprong van een half wiel toestaan. Blijlevens werd tweede. De Italiaan Matteo Tossato bleef leider in de algemeen klassement.

De etappe verliep traag. De gemiddelde snelheid bedroeg slechts 34 kilometer per uur en het peloton kwam een uur later dan gepland. Dat was in het voordeel van Blijlevens, die kracht over had voor de sprint. Hij leek zich in een uitstekende positie te manoevreren.

Op het laatste moment besloot Blijlevens naar rechts uit te wijken en overbrugde hij te veel meters om de voluit sprintende Konisjev te achterhalen. De teleurgestelde Nederlander maakte meteen na de streep een machteloos armgebaar.

In de Midi Libre nam de Franse winnaar Christophe Moreau van de vierde etappe, een klimtijdrit over 26,1 km, de leiding over van de Australiër Stuart O'Grady. Moreau was onder anderen 3.10 minuten sneller dan oud-Tourwinnaar Jan Ullrich, die slechts als 66ste eindigde.