Kinderjury nomineert Harry Potter

BIJNA 45.000 KINDEREN van 6 tot 12 jaar in Nederland hebben meegedaan aan de Nederlandse Kinderjury. Ze hebben de beste kinderboeken voor dit jaar uitgekozen. Op die lijst staan negen Nederlandse boeken en Harry Potter. Welk boek kinderen van 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar het beste vonden, wordt zaterdag 27 mei bekend gemaakt in een speciale televisieuitzending (Nederland 3 om 16.30u).Harry Potter en de Geheime Kamer van Jo Rowling staat op de lijst met mogelijke nummer een winnaars voor kinderen van 10 t/m 12. Daar staan ook boeken op van Paul van Loon (De griezelbus 0), Carry Slee (met Kappen en Schreeuwende slaapzakken en stiekeme stropers) en Jacques Vriens (Achtste-groepers huilen niet). De beste boeken voor kinderen van 6 t/m 9 jaar zijn van Marianne Busser (Zullen we trouwen?), Vivian den Hollander (Buitenspel), Rindert Kromhout (Ellie en Nellie in gevaar), weer Paul van Loon (Volle maan) en weer Carry Slee (Markies Kattenpies).