Jeugdcellen Veenhuizen

Gevangenis Norgerhaven in het Drentse Veenhuizen wordt deels omgebouwd tot jeugdgevangenis. Dit zei hoofddirecteur P.F.M. Jägers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van justitie gisteren bij de opening van een nieuwe behandelafdeling voor twintig jongeren in de justitiële inrichting Het Poortje in Groningen.

Volgens Jägers zijn extra plaatsen ,,hard nodig''.

De uitbreiding in Groningen noemde hij ,,een druppel op een gloeiende plaat''. Op dit moment is er een tekort van enkele honderden behandelplaatsen voor jongeren in gesloten inrichtingen. Voor bepaalde categorieën bestaat zelfs een wachtlijst. Jägers wil het cellenoverschot in gevangenissen voor volwassenen deels benutten voor opvang en behandeling van jeugdige delinquenten. Het personeel, dat moeilijk te krijgen is, zou dan omgeschoold kunnen worden. In Norgerhaven zouden tachtig extra plaatsen moeten komen.