Gevaarlijkere versie computervirus actief

Computer Associates International, producent van anti-virussoftware, waarschuwt voor een nieuwe versie van het `I love you'-virus, het virus dat begin deze maand wereldwijd 45 miljoen computergebruikers de stuipen op het lijf joeg. Ook deze opvolger heeft het op het e-mailprogramma Outlook van Microsoft gemunt en kan computers onbruikbaar maken. Tot nu toe zouden 2000 computers zijn getroffen, vooral in de VS. Het virus is te herkennen door de begintekst `FW:' die in het onderwerpbalkje staat. Achter deze begintekst staat steeds weer een andere file-naam, wat het moeilijker maakt het virus meteen te herkennen. ,,Dit is een nachtmerrie-versie van `I love you' want het kan een machine in 20 seconden vernietigen'', aldus Simon Perry van Computer Associates. Alle `FW:'-mailtjes moeten ongeopend meteen worden weggegooid, aldus Perry.