Dresdner Bank schrapt 5.000 banen

Dresdner Bank gaat 5.000 van de circa 50.600 banen schrappen als onderdeel van een grootscheepse reorganisatie. Verder zal de Duitse bank een voorziening treffen van 500 miljoen euro (1,1 miljard gulden) en het aantal kantoren drastisch verminderen met 300 tot 850. Dat heeft bestuursvoorzitter Bernd Fahrholz vandaag aangekondigd. Fahrholz, wiens voorganger Bernhard Walter vorige maand vertrok na het falen van de fusie met Deutsche Bank, denkt jaarlijks 500 miljoen euro besparen met de reorganisatie. Ook zal hij 3,5 miljard euro investeren in activiteiten, waarvan 1,5 miljard in de zakenbank.

Dresdner heeft in het eerste kwartaal een winstval geboekt met 50 procent tot 133 miljoen euro. Dat was vooral te wijten aan de uitbetaling van extra bonussen om het personeel ervan te weerhouden over te lopen naar concurrenten.